ШИ ТЦУ

Разбира се! Ши цу е прекрасна порода куче, известна със своята изискана външност и приятелска натура. Тази порода е произхожда от Китай и е била предпочитана от императорите на китайската династия Мин през XVI век. Днес Ши цу е едно от най-популярните домашни любимци във много домове по света.

Този малък кученце има гъста и дълга козина с характерна брадичка и усмихнато лице. Ши цу обикновено тежи между 4 и 7 килограма и виси около 20 см на рамо. Изключително обичателни и привързани към своите собственици, те се радват на компанията на хората и обичат да бъдат центърът на вниманието. 

Една от най-характерните черти на Ши цу е тяхната умна и спокойна натура. Те са изключително дружелюбни и се съобразяват добре с други домашни любимци и деца. Това ги прави отличен избор за семейства и хора, живеещи в градски условия.

Ши цу се нуждаят от редовна грижа за козината си. Имат двойно покритие – дълъг и мек пух и подпухване, което ги прави прекрасни и за хора с алергии. Те не се линят много, но трябва да се разресват и подстригват периодично, за да се поддържа козината им красива и здрава.

Тази порода обича разходки и игри, но не изисква много физическа активност поради своя малък размер. Ши цу се чувстват добре както в апартаменти, така и в къщи с градина. Те обичат да бъдат обичани и глезени и създават силни връзки със своите собственици.

Въпреки че Ши цу са много умни и научими кучета, могат да бъдат няколко пъти упорити по време на обучение. Те се нуждаят от позитивни методи на обучение и много похвали, за да се стимулират да учат нови команди и поведения. 

В заключение, Ши цу е порода, която притежава изключителна красота и добродушна натура. Тези малки приятели са предани спътници, които ще ви доставят радост и усмивки с прекрасното си присъствие и обичайно дружелюбно поведение.